Szijjártó Péter meglátogatta a marosvásárhelyi katolikus iskolát

0
1980
Fotó: MTI

Rangos vendége volt március 14-én a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceumnak: Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere látogatott el a tavaly újraalapított iskolába, ahol nemzeti ünnepünk alkalmából köszöntötte az iskola vezetőségét, tanárait, diákjait és szülői közösségét.

Az ünnepély keretében a külügyminiszter az iskola két legfiatalabb diákjától vette át az iskola vezetősége által adományozott Rákóczi-díjat, amellyel az iskola megmentésében és újraindításában vállalt szerepének elismeréséül tüntette ki őt az intézmény közössége. Dr. Tamási Zsolt-József iskolaigazgató laudációjában megköszönte a magyar kormány diplomáciai erőfeszítéseit, amelyek sorsdöntőnek bizonyultak a katolikus iskola újraindításának szempontjából. Szijjártó Péter beszédében kihangsúlyozta: a marosvásárhelyi római katolikus gimnázium diákjai, tanárai és szülői közössége a bizonyíték arra, hogy a magyarságnak nemzeti identitásához, hitéhez ragaszkodó közösségként van jövője a Kárpát-medencében.

Fotók: Molnár Miklós Csaba

„Aki a jelen körülmények között itt magyar és katolikus iskolába járatja a gyerekét, azt nem lehet megfertőzni azokkal a hamis ideológiákkal, amelyek a nemzeti és vallási identitásunk feladására akarnak rávenni bennünket” – mondta a miniszter. A beszédeket követően az iskola kisdiákjai rövid zenés-táncos műsorral köszöntötték az egybegyűlteket.

Molnár Izabella