2019. március 14., csütörtök

0
1344

EVANGÉLIUM 

A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz:
„Kérjetek, és adnak nektek; keressetek, és találtok; zörgessetek, és ajtót nyitnak nektek. Mert aki kér, az kap; aki keres, az talál; aki zörget, annak ajtót nyitnak.
Kicsoda az közületek, aki fiának követ ad, amikor az kenyeret kér tőle. Vagy ha halat kér, ki ad kígyót neki? Ha tehát ti – bár rosszak vagytok – tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább jót ad a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik őt.
Amit tehát akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is tegyétek velük! Ez ugyanis a mózesi törvény és a próféták tanítása.”
  (Mt 7,7-12)

Különösen felnézek a bátor emberekre, akik nem csak álmodoznak, óbégatnak és szitkozódnak, hanem tesznek is az élet jobbá tételéért. A mai evangélium a bátorságra biztat: merjek kérni! Isten valóban jó, Ő igazán hatalmas, neki „módja” van segíteni, imámat meghallgatni. Szükséges nagy dolgokat kérni, életünk egyedi, megismételhetetlen, nem szabad aludva azt eltölteni. Legyünk állhatatos, bizakodó, reménykedő, bátor emberek, akik tudnak tenni, alkotni, az életben igazán jelen lenni. Ebben szerető Istenünk kétségtelenül megáld bennünket!

Csíki Szabolcs segédlelkész

MEGOSZTÁS