A jó asszony ékszer és kincs

0
1218

A Reménység Idősközpont férfi tagjai kedd délelőtt virággal, dallal és verssel köszöntötték a klubba járó hölgyeket. A jeles napon a férfiak kötöttek kötényt és szolgálták fel a finomságokat az ünnepelteknek.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Reménység Nappali Idősközpontja tegnap délelőtt tartotta meg hagyományos nőnapi ünnepségét. Az intézményt megalapítása óta vezető Hauler Magdolna mindig arra törekedett, hogy a központban megtartandó események igazodjanak a vallási kalendáriumhoz. Mivel tegnap húshagyó kedd volt, ezért a nagyböjt kezdete előtti utolsó hangos mulatságot, a nőnapi ünnepségét ekkor tartották a központban.

Az eseményt Hauler Magdolna nyitotta meg, majd rögtön át is adta a szót Kruzlics Jánosnak, aki igazi kultúrgavallérként híres írók, költők és színészek a szebbik nemmel kapcsolatos gondolatait, anekdotáit idézte fel. Ezt követően Marchiș Gheorghe (Gigi) román nyelven osztott meg a jelenlévőkkel pár megható nőnapi gondolatot. A klub férfikórusa harmonika kíséretében nótákat énekelt. A kulturális program zárómozzanataként a férfiak egy-egy szál virágot adtak át minden hölgy klubtagnak.

Évek óta hagyomány a központban, hogy Nemzetközi Nőnap alkalmából a férfiak fehér köténykét kötnek maguk elé, és ők szolgálják fel az ünnepi ebédet a hölgyek számára. Így történt ez idén is. A rendezvényen az idősek köszöntötték a márciusban született klubtársaikat is: Kiss Anát, Süveg Gyöngyit, Kovács Erzsébetet és Józsefet, Gádoros Lajost, valamint a központ vezetőjét, Hauler Magdolnát. A jó hangulatú mulatság késő délutánig tartott.
Mától a Reménység Idősközpont tagjai lélekben elcsendesedve, imádkozva a húsvéti ünnepségre készülnek.

Palincas Erika