Isten és mások megismeréséért

0
1593
Fotók: Gábor Levente

Február 23-24. között rendezték meg a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség FIF Lelki nap – Légy velünk! eseményét azzal a céllal, hogy a Fiatalok a fiatalokért szervezet hatáskörében tevékenykedők, munkatársak, önkéntesek találkozhassanak egymással és Istennel egyaránt, szolgálaton kívül is, ismerkedjenek, feltöltődjenek.

Szombat délután 70 fiatal érkezett a csíkszeredai lelki hétvégére a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium dísztermében. A köszöntés után rögtön a FIF „hajójára” szálltak a fiatalok, hogy együtt felkeressék a tengeren rejtőző értékeket, a szigeteken lévő fiatalokat. Ezek a támpontok szimbolizálták a FIF értékeit, céljait, emellett a résztvevők megtapasztalták az együttműködés örömeit, kihívásait egyaránt. Szombat este visszatekintettek az elmúlt időszakra, emlékeket idéztek fel, hálát adva a jó Istennek a megélt kegyelmekért.

Vasárnap közösen ünnepelték a legszentebb áldozatot, a szentmisét Tamás Barna ifjúsági főlelkész mutatta be megköszönve a fiataloknak azt a rengeteg munkát, amit a FIF töretlen működésébe fektetnek. Székely Csilla szociális testvér foglalkozást tartott a belső gyógyulás témájával kapcsolatban: a gondolati úton történő hazugságokra hívta fel a figyelmet. Mély és gyógyító pillanatok születtek, melyeket elősegítettek a kiscsoportos beszélgetések is. Az ebéd után jó hangulatú játékkal, ajándékozással, kiértékelővel zárult a lelki nap.

„Hiszem, hogy a kötetlen, de tartalmas együttlét is elősegíti a jobb és könnyebb együttműködést. Hálát adhatunk Istennek, hogy egy nem mindennapi élménnyel gazdagodhattunk mindannyian. Találkoztunk egymással és Istennel egyaránt. Együtt gondolkodtunk a kihívást jelentő feladatok megoldásán, nevettünk, szórakoztunk, elcsendesedtünk, örültünk a jelennek, ellent mondtunk a gondolatainkban megfogalmazott hazugságoknak és közösségként működtünk együtt. Hála van a szívemben, hogy ennyi fiatal szereti Istent és akar is tenni azért, hogy mások is megismerhessék Őt. Úgy érzem, szükségünk van az ilyen találkozásokra.”

Kerekes Csilla, főszervező