Sikeres szerelmes kalandtúra

0
1647
Illusztráció/Pixabay

Sokan érdeklődtek a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ által idén ajánlott Szerelmes Kalandtúra iránt. A Házasság Hete előtt huszonhat házaspár regisztrált a „játékba”, közülük hét pár küldött beszámolót és fényképeket: megvan a nyertes. 

A két romantikus vacsora nyertese a csíkszentmihályi Izsák-Székely Judith és Lóránt, illetve a zaláni Blága Enikő és Botond. A harmadik díjként felajánlott könyvcsomagot a marosvásárhelyi Schuller Csilla és Zoltán kapta – írja a családpasztorációs központ honlapján. A központ munkatársai hiszik, hogy minden pár nyertes, azok is, akik akár csak egy randevút megszerveztek, hisz ezek révén kapcsolatuk mélyült, szerelmük felfrissült.

Forrás: Csalad.ro

 „Hihetetlen volt számunkra, hogy olyan gondolatok, sérelmek, érzések bukkantak a felszínre a randevúkon, amelyekről sose beszéltünk a 10 éves kapcsolatunk és a 4 év házasságunk alatt. Randevú vacsorameghívással. Szellemileg ezen a randin töltődtünk fel a legjobban. Kaptunk egy gyerekmentes, szabad estét a nagyszülőktől, így nem az otthoni főzés mellett döntöttünk. Elég gyakran készítjük el együtt az ételt a hétköznapokban, hogy gyorsabban menjen. Számunkra ez nem lett volna különleges. A pizzéria mellett döntöttünk. És tényleg, egy kapcsolat csodákra képes, ha egymás szemébe nézünk és az érzéseinkről mesélünk, nem a villanyszámláról. Elejétől a végéig csodás este volt” – vallja Lakatos Enikő és Zoltán.

„A harmadik randink egy közös vacsorakészítés volt. Ez volt számomra a legjobb az összes közül, mivel már régóta vágytam arra, hogy együtt főzzek a férjemmel, de eddig nem nagyon jött össze. Ő nem nagyon szeret főzni, inkább mosogat, takarít, de a főzést rám hagyja. Most egy új receptet próbáltunk ki: gombafasírtot. A legjobb az volt, hogy még azt is elvállalta, hogy ő gyúrja össze. Fantasztikus este volt” – Schuller Csilla és Zoltán számára.

Blága Enikő és Botond számára, elmondásuk szerint nagyon jó élmény volt kézen fogva hasítani a jeget, megegyeztek, hogy 70 éves korunkban is jó lenne így együtt sportolni. Székely Judith-nak és Lórántnak a kaland mindenképp megérte, a próbatételek ellenére. A legfőbb nyeremény számukra az együtt töltött idő, amelyet Isten áldása kísért.

„Bár még mindegyik randiötletet nem aknáztuk ki, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb mindegyikre sor kerül majd. Valószínű, ha nincs ez a program, akkor ugyanúgy eltelnek a mindennapjaink, anélkül, hogy megharcoltuk volna az időt egymásért. Így viszont mindkettőnket sarkallt, hogy tegyük, szervezzük, készüljünk, lepjük meg egymást” – mondta Csúcs Nóra és Péter.

„Attól, hogy a verseny lejárt, még folytathatjuk. Az is lehet, hogy ma este scrabblezik vagy malmozik velem, hiszen tudja, hogy ezek a kedvenc társasjátékaim. Különben is nem a verseny miatt randiztunk egész héten, hanem magunk miatt, mert nekünk nagyon jó együtt kirándulni, vagy síelni. Jó együtt lenni” – osztotta meg élményét egy másik résztvevő.

„Egyik este tánckurzusra mentünk. Így lett randevú – mozgásban. Nem vagyunk a téli sportok hívei, ezért gondoltam, hogy beiratkozom a páros tánckurzusra. A bemutatkozásnál mondta is a párom, hogy erővel hoztam el, de a másfél óra végén széles mosollyal távozott: megtette, eljött, kész, kilépett a komfortzónájából, köszöni, hogy a harmadik házassági évfordulónk előtt kipróbáltuk a társasági táncot. Ahogyan kissé eltévedve, megkésve megérkeztünk, tudtam, hogy az oktató és a stílus sem a férjem szíve csücske, de megszerettem az egyedi mozgását, a találékonyságát, amikor a bachata alaphoz még ő adott ötleteket. Egészen legényesre sikeredett a Lóris táncmotívum. Bár feszült voltam, jó volt a páromba kapaszkodni, az ő derűjébe, ösztönből jövő mókásságába. Örülök, hogy egy életvidám férfi mellett élhetek, aki igyekszik jó hangulattal élni meg minden adandó pillanatot” – vallja egy boldog feleség.

Kertész Marika