Mosolyok jelmezben

0
1240
Forrás: A Gyulafehérvári Caritas Facebook-oldala

Finomságok, konfetti, mosoly és pingvintánc – a csíkszeredai Szent Ágoston Fejlesztőközpont hangos volt a farsangi mulatságtól.

A farsangi időszak elérkezésével ismét megsokasodtak az ünnepségek. Nincs ez másként a Gyulafehérvári Caritas berkein belül sem, hiszen számtalan programunk résztvevői számára szervezünk mi is jelmezes bált évről-évre. A nappali foglalkoztató központjainkba járó fogyatékossággal élőknek ez minden évben egy jeles alkalom, amelyre mindig lelkesen készülnek a megelőző időszakban.

A csíkszeredai Szent Ágoston Fejlesztőközpontban idén február 14-én, Bálint napján tartottuk a hagyományos farsangi ünnepségünket. Kevesen tudják, hogy Szent Bálint nem csak a szerelmesek védőszentje, hanem a lelkibetegek és epilepsziával élőké is.

Az eseményen részt vett mintegy két tucat ellátottunk, a központ alkalmazottai és négy önkéntes. A program pingvintánccal kezdődött, majd lecserélődtek a jelmezek, és kezdetét vette a zenés mulatság. A fiatalok kitűnő hangulatban járták a táncot, fogyasztották az ízletes gyümölcsleveket és a jobbnál jobb süteményeket. Horváth Roland és társai szívmelengető zenéje pedig kiteljesítette a rendezvényt. A hozzátartozók körében konfetti eső alatt zárult a 2019-es farsangi mulatság. Jövőre is visszavárunk mindenkit!

Gegő Imre