Tenkei hívőé a nagyváradi egyházmegyei kitüntetés

0
1278
Forrás: A nagyváradi egyházmegye hírportálja

Tenkei esperesi kerületből származó hívő részesül idén a nagyváradi egyházmegyei kitüntetésben az egyházhoz, közösségéhez való ragaszkodásáért, hithű keresztényi életviteléért.

A hit szolgálatában nevet viselő egyházmegyei érdemérmet 2012-ben alapította Böcskei László megyéspüspök, és minden év február 21-én, Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspök születésének évfordulóján. Ennek ezüst változatát olyan egyházhű személynek adják át ünnepélyes esti dicséret keretében, aki kimagasló és példaadó módon éli meg hitét, egyházszeretetét.

Az erre kinevezett öt tagú bizottság február 14-i ülésén Floruczó István szalontai hívőnek ítélte oda az elismerést – tájékoztatott a nagyváradi egyházmegye hírportálja.

Lőrincz Ottó esperes-plébános úgy jellemezte a kitüntetésre jelölt személyt, mint aki élete folyamán megküzdött, megszenvedett hitéért. Példaértékű a közösséghez és az egyházhoz való ragaszkodása, a Szűzanya iránti szeretete és tisztelete kimagasló. Családját Isten, egyház és a templom szeretetére nevelte.

Floruczó István csütörtökön, február 21-én, a nagyváradi székesegyházban 17.00 órakor, Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspök tiszteletére végzett ünnepi vesperás keretében fogja átvenni az egyházmegye főpásztorától az érdemérem ezüst változatát.