Ingyenes szállás a zarándokoknak

0
3589
A pápalátogatásra százezreket várnak/Archív

Kétezer ingyenes szálláshelyet biztosít Sepsiszentgyörgy önkormányzata a pápalátogatás alkalmából a Székelyföldre zarándokolóknak.

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester csütörtökön bejelentette, hogy a város tulajdonában lévő sportcsarnokokban, valamint a tanintézetekben, bentlakásokban nagyjából kétezer személy elszállásolására alkalmas helyet azonosítottak, amelyeket mint önkormányzat a katolikus egyház legfőbb vezetője látogatása alkalmából a Székelyföldre érkező zarándokoknak ingyenesen ajánlanak fel – jelentette be Antal Árpád polgármester – írja a Háromszék.

Az elöljáró reményét fejezte ki, hogy a hivatalos szálláshelyeken kívül Sepsiszentgyörgy lakói is befogadnak otthonaikba zarándokokat a pápalátogatás idejére. Hozzátette: azt szeretné, ha a székelyföldiek számára ez az alkalom lehetőséget adna vendégszeretetük kifejezésére és „a segítségnyújtással hasznosabb lesz az élmény, mint a rövid távú haszonszerzéssel, nyerészkedéssel”. A polgármester reméli, hogy az önkormányzat példájából kiindulva minél többen ingyenesen bocsátják a zarándokok rendelkezésére a szálláshelyeket. Meglátása szerint ez sikertörténet lenne. Egyúttal kiváló alkalom arra, hogy „megmutathassuk Székelyföld igazi arcát azoknak is, akik ezt nem akarják látni”.

Nagy D. István