Ferenc pápánál a romániai apostoli nuncius

0
2714
Forrás: Vatican News

Magánkihallgatáson fogadta január utolsó napján Ferenc pápa a romániai apostoli nunciust, Miguel Maury Buendía érseket. Ez az első audiencia, amelyen a nuncius a szentatyánál részt vesz, miután január 11-én a Szentszék sajtóirodája hivatalosan is közzétette a hírt, hogy a pápa május 31. és június 2-a között ellátogat Romániába.

A hír közzétételekor az apostoli nuncius úgy nyilatkozott, hogy személyesen tudja, mekkora öröm a szentatya számára, hogy Romániába látogathat. A háromnapos pápai látogatás során a szentatya felkeresi Bukarestet, Jászvásárt, Csíksomlyót és Balázsfalvát, de, Buendía érsek a Vatikáni Rádió román szerkesztőségének azt mondta, a látogatás részletes programját csupán az esemény előtt egy és fél hónappal teszik közzé – írja a Vatican News.

Miguel Maury Buendía érsek 1955-ben született Madridban, 1987 júliusa óta állt a Szentszék diplomáciai szolgálatában. Számos országban teljesített szolgálatot, 2004-ben a vatikáni államtitkárságon belül teljesített feladatokat, 2008-ban Italica címzetes érseke lett, illetve Kazahsztán, Kirgizisztán és Tádzsikisztán apostoli nunciusa volt. Ferenc pápa 2015. december 5-én nevezte ki Románia, majd 2016. január 25-én a Moldovai Köztársaság apostoli nunciusává.