Különleges téli táborozás

0
2114
Fotó: Tamási Zsolt

A bukaresti és marosvásárhelyi diákok együtt töltöttek el néhány napot, lelki közösségben január elején Predeálon. A programok az önmagunkkal, a másikkal és Istennel való találkozás mottója köré épültek.

Fekete Klára szervező megkeresésünkre elmondta, bár a románul zajló eseményeken valamivel nehezebben nyíltak meg a marosvásárhelyi II. Rákózi Ferenc Római Katolikus Gimnázium tanulói, viszont mindenki feltöltődve, elraktározott üzenettel, elégedetten tért haza a tábor után. A fiatalok imával kezdték és zárták a napot, a beszélgetések között síeléssel, szánkózással szabadultak fel, de műhelyfoglalkozásokon, játékokon is részt vettek. A pedagógus hozzátette, a diákok pozitív visszajelzései azt mutatják, hogy mindegyik tanuló meg tudta ragadni a maga számára hasznosítható üzenetet. Az önmagukkal való találkozás témája alatt az önismeret és a lélekkel való törődés fontosságáról, az élethivatás megtalálásáról beszélgettek a fiatalok. A tábor második napján a másik ember keresztény keretek között történő megismerése és elfogadása volt a téma.

Fotó: Tamási Zsolt

„A cél az volt, hogy a diákok is felismerjék, hogy mindannyian Isten gyermekei vagyunk, egyenértékűek és mindannyiunknak jól meghatározott helye, célja, hivatása van a világban, függetlenül attól, hogy milyen szociális háttérből jövünk, illetve, hogy mivel foglalkozunk” – részletezte a szervező. Hozzátette, ez a felismerés hosszú lelki út bejárása után érhető el, a tábor azonban lehetőséget nyitott a fiataloknak arra, hogy elinduljanak ezen az úton. Mindezt erősítve a programsorozat harmadik napján a három szervező-oktató megosztotta a diákokkal személyes tapasztalatait az Isten útjával való találkozásról, hitvalló példát állítva a fiataloknak.

„Akármilyen szép is az Isten által teremtett teljes világ, nincs benne szebb a hívő léleknél” – hangzott el a programokat lezáró szentmisén.