Pótszilvesztert tartottak a Reménység központjában

0
1226
A szerző felvétele

Huszadik alkalommal szervezett pótszilvesztert január 15-én a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti idősklubja. Az esemény nem csak az óév búcsúztatásáról, hanem a születés-naposok köszöntéséről is szólt.

A Caritas szatmárnémeti Reménység Nappali Idősközpontjába járó nyugdíjasok rendszerint együtt búcsúztatják az óesztendőt. A központ ugyanakkor pótszilvesztert szervezett január 15-én, kedden, hogy az újév azoknak a klubtagoknak is jól induljon, akiknek nem volt lehetőségük részt venni az év végi mulatságon. Az eseményen több mint hatvanan vettek részt. Az óévbúcsúztatás mellett a decemberben és januárban született klubtagokat is köszöntötték társaik.

A szerző felvétele

Hauler Magdolna intézményvezető először a januárban 80. születésnapját ünneplő Hajdu Irmát és a 75 évesen is nagyszerű formában lévő Vajda Vilmát, Ținca Elisabetát és Kovács Klárát köszöntötte. A négy hölgy mellett természetesen a többi szülinapos is megkapta a hagyományos fehér szegfűt és a sok-sok jókívánságot, így Takács Lászlót, Székely Sándort, Vatra Évát, Juhász Józsefet, Marchiș Gheorghet (Gigi), Pályi Máriát és Borbás Pált is köszöntötték.

A köszöntőket követően Vajda Vilma, Puiu Rozália (Margó) és Marchiș Gigi saját költeményeikkel színesítették a különleges napot, amely mulatsággal folytatódott késő délutánig. A Reménység központba járó nyugdíjasok a következő hetekben már a farsangi bálra készülnek, amelyet a Bálint-nappal egybekötve ünnepelnek meg.

Palincas Erika