Online elérhető az Oscar-esélyes magyar rövidfilm, a Susotázs

0
6741
Fotó: IMDb

Tóth Barnabás egyszerre humoros és érzékeny, negyedórás rövidfilmjében, a Susotázsban két magyar szinkrontolmács életébe, a hétköznapi ember számára általában eldugott háttérben működő hivatás egy egyszerre mindennapi és mégis különleges munkanapjába pillanthatunk bele. A hűtőgépgyártó-konferencia ínyenc tapasztalatot rejt.

A Tóth Barnabás (Rózsaszín sajt, Újratervezés, Van egy határ) forgatókönyve alapján elkészült film szereplői Göttinger Pál, Osvárt Andrea és Takács Géza, a producerek pedig: Kuczkó Andrea, Rajna Gábor és Tóth Lajos.

Az alkotás Magyarországon a Friss Hús filmfesztiválon mutatkozott be, de mára több rangos európai és amerikai filmfesztiválon is szerepelt, többek között a Manhattan Short Film Festivalon, amelynek köszönhetően Los Angelesben is vetítették, így jelölhetővé vált az Oscar-díjra. Emellett a marosvásárhelyi Alter-Native Nemzetközi Rövidfilmfesztivál fődíját is a Susotázs nyerte. Az élőszereplős rövidfilmek listáját december közepén tette közzé az Amerikai Filmakadémia, az öt Oscar-jelöltet pedig január 22-én jelentik be.

https://vimeo.com/249068353