Adventi ifjúsági- és gyereknap Tasnádon

0
1429

A tasnádi fiatalok és gyerek számára várva várt esemény az adventi ifjúsági- és gyereknap. Immár ötödik alkalommal, közel 100 résztvevő előtt lobbant fel az örömvasárnapot jelző harmadik gyertyaláng. A Kruzslitz Imre helyi római katolikus plébános,Vakon Zsolt nagyváradi püspöki titkár és Ozsváth József szilágysomlyói plébános által vezetett szertartás és igeliturgia az adventi idő fontosságáról és Jézus születésére való lelki felkészülésről szólt.

Módi Blanka vincés nővér és nagyváradi fiatalok közösségépítő, az érzelmi intelligenciát fejlesztő játékokkal gazdagították a hittanterem foglalkozásait. A helyi fiatalok hangszeres kísérettel ifjúsági énekeket tanítottak, átadva az együtt zenélés és éneklés örömét. A Póka Mária tanítónő irányította kézműves teremben 12 helyi pedagógus is segédkezett; a közösen készített egyedi díszek sok család karácsonyfáján hirdetik majd a szorgos kezek figyelmes munkáját. A szervezők célját, az egymásra való szeretetteljes figyelést és örömteli hangulatot csak kiteljesítette az egykori katolikus óvoda udvarán gyerekkacajjal fűszerezett hógolyózás.

A programzáró igeliturgián kicsi és nagy együtt adott hálát egymásért és az együtt töltöttadventi ráhangolódásért. Hála és köszönet továbbá a Communitas Alapítványnak és a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, valamit a Kolping szervezetnek támogatásukért.

 Dr.Czumbil Bernadette