Lehet-e titkot tartani egy kis faluban?

0
2707

Megtörténhet-e, hogy olyasvalakit lepjünk meg, akit mindenki ismer, és egy nap alatt 10, 20 akár több emberrel is találkozik, és senki nem szólja el magát, senki meg csak egy kis jelet sem hint el?

A válasz: igen!

Székelyszentlélek és Bogárfalva katolikus egyházközségének apraja és nagyja együtt készült advent első vasárnapjára, amikor nemcsak a hit gyertyája mellett imádkozhattak együtt, hanem szeretett pap bácsijukat, Benedek Sándort köszöntötték szívből, aki már 25 éve lelkivezetője a két kis falunak.

A pap bácsi mit sem sejtve kezdte el a napját Bogárfalván, és habár feltűnt neki, hogy olyan üresek a padok a vasárnapi szentmisén, mégsem gondolta, hogy ekkora meglepetés vár rá. Székelyszentléleken sorra érkeztek a székely ruhás gyerekek, fiatalok, bogárfalvi hívek. Aztán a szentmise után minden értelmet nyert. A kórus, az egyháztanácsosok, a gyerekek Geréb Ibolya hitoktató vezetésével, a szentléleki néptánccsoport és paptestvérei, Kiss Endre, aki mellette nőtt fel, és jó barátja, a malomfalvi plébános, Dániel Ernő, is köszöntötte.
Hallottunk régi történet első találkozásról, szívből jövő énekeket és verseket, és amit már régen hallottam: a templom tapstól és örömtől volt hangos.

Kép és szöveg: Kóbori Erika/Wanderer Studio

MEGOSZTÁS