Lelki töltekezés, szakmai továbbképzés Kolozsváron

0
1323

Kolozsváron is megszervezte a főegyházmegyei pasztorális bizottság november 27-én az egyházi alkalmazottak és önkéntes munkatársak tanulmányi-lelki napját az Erőforrásaink téma jegyében. A program házigazdája Kémenes Lóránt főesperes-plébános volt, aki örömét fejezte ki, amiért ezen a napon nemcsak az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hanem az „isteni erőforrások minisztériumát” is az érdeklődésünk középpontjába helyeztük, ugyanolyan fontosságot tulajdonítva a lelki töltekezésnek, mint a szakmai továbbképzésnek.


Magos Gyöngyvér a Szentírás tanítása alapján világított rá örök erőforrásainkra, majd a szakterületeik szerint csoportosuló munkatársak két műhelymunkán vettek részt. Egyik csoport a virágkötészet alapjaiba kóstolt bele Gergely Éva virágkötő útmutatása és gondos irányítása mellett. A résztvevők másik csoportja az aktuális és helyi szinten releváns gazdasági kérdésekre kapott választ Kedves Imre, a főegyházmegye gazdasági igazgatója jóvoltából.


A képzést a Pro Educatione hálózati tagszervezeteinek közös megvalósításában zajló Gazdasági képzéssel az erős egyházközösségért projekt keretében szervezte meg a pasztorális bizottság. Támogatóink: Magyarország Emberi Erőforrás Minisztériuma és a Renovabis németországi katolikus segélyszervezet.

Kép és szöveg: Gyulafehérvári Pasztorációs Iroda

MEGOSZTÁS