Egyházi alkalmazottak tanulmányi-lelki napja

0
1439
Virágkötést is tanultak.

A marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-plébánia adott otthont november 21-én a Maros-Küküllői főesperesi kerület egyházi alkalmazottai és munkatársai számára szervezett tanulmányi-lelki napnak. A közel hatvan résztvevőt megszólító program a Főegyházmegyei Pasztorális Iroda szervezésében zajlott a Pro Educatione felnőttképzési ernyőszervezet által kezdeményezett képzéssorozat keretében.


A plébánosokkal közösen bemutatott szentmise, az ifj.Czikó László búzásbesenyői plébános elmélkedése és a Balla Imre marosvásárhelyi segédlelkész által tartott lelki program után a résztvevők két műhelymunkán vettek részt.

A pályázatírás csínja-bínja.

A sekrestyések és önkéntes munkatársak az oltárdíszítés rejtelmeibe nyertek szakavatott betekintést Fábián Gyöngyvér okleveles virágkötőmester irányításával. Az elkészített virágkompozíciókat mindenki hazavitte, hogy azzal a saját közösségének templomát ékesítse. A munkatársak másik csoportja a pályázatírás módszertanában mélyült el Kali István (a Maros Megyei Tanács munkatársa) irányításával.

Kép és szöveg: Főegyházmegyei Pasztorális Iroda

MEGOSZTÁS