Nyolcvan, ötven, harminc

Könyvbemutató a kolozsvári Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében

0
2127
Fotó: Tompa Réka

Jakab Gábor kolozsvár-kerekdombi plébános, lapjaink ny. főszerkesztője idén 80. éves lett: erre az alkalomra, valamint a plébániáján eltöltött 50 évére emlékezve kötetbe szerkesztette főleg a Keresztény Szóban megjelent írásait.

Fotó: Tompa Réka

80 évemből kereken 50 Kerekdombon a könyv címe, amelynek első fejezetébe került 50, a kedves olvasónak címzett „levél”, az évek során az egyes lapszámokhoz írt Keresztény Szó-ajánlók, a második fejezetbe (hogy a 80-as szám ily módon is kijöjjön) 30 „egyéb” írást, tanulmányokat és esszéket válogatott olyan témákról, mint az olvasás, a papság, prédikáció, műveltség, hit, magyarság. A kötetet kiegészíti a harmadik fejezet három, Jakab Gáborral készült interjúja.

Jakab Gábor // Fotó: Tompa Réka

Ezt a könyvet mutatták be október 26-án Kolozsváron a Nőszövetség dísztermében úgy, hogy a szerzőt, a 80 éves pápai káplánt Bodó Márta faggatta életútjáról, életfilozófiájáról. Jakab Gábor három írását Bogdán Zsolt színművész olvasta fel.

Bogdán Zsolt // Fotó: Tompa Réka

Az egybegyűlt érdeklődőket, akiket elvarázsolt Jakab Gábor humoros, olykor önironikus, mélyenszántó és sok tapasztalatot felvillantó mesélése, Gábor Csilla egyetemi tanár, a KEKK elnöke és Kémenes Lóránt főesperes-plébános köszöntötte.

Gábor Csilla // Fotó: Tompa Réka
Kémenes Lóránt Zoltán főesperes-plébános
Fotó: Tompa Réka