Idősek Világnapja a Reménység központban

0
1086

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti idősklubjában kulturális műsorral ünnepeltek.

Mintegy hetven klubtag vett részt a Caritas Reménység Nappali Idősközpontjában az Idősek Világnapja alkalmából kedden megszervezett ünnepségen.
Az egybegyűlteket Hauler Magdolna intézményvezető, majd Román János Caritas-vezérigazgató köszöntötte. „Önök áldás, ajándék és kincs – nemcsak a Caritas, nemcsak a családtagjaik számára, hanem az egész társadalom számára” – mondta ünnepi beszédében az igazgató.
A Reménység klub második legidősebb tagja, az októberben 86. születésnapját ünneplő Kruzlics János Óbecsey István Szeressétek az öregeket című költeményét szavalta el, majd néhány Ady-gondolatot idézett. Marchiș Gheorghe (Gigi) az őszről és az időskorról beszélt. Kiss Ana szavalatát követően Puiu Rozália (Margó) saját versét adta elő.
Természetesen nem hiányozhatott a kulturális műsorból a tánc sem. A brassói tánc hosszú ideje a klubtagok kedvence. A központban hagyománnyá vált, hogy magyar, román és német népviseletbe öltözve táncolják a klubtagok, így történt ez most is. Az esemény közös ebéddel folytatódott, majd délutánba nyúló mulatság követte.

Palincas Erika