Mária Rádió stúdió Szatmárnémetiben

Rózsafüzér Királynője ünnepén áldotta meg Schönberger Jenő megyéspüspök az erdélyi Mária Rádió szatmárnémeti stúdióját.

0
2443

Már a vasárnapi, szokott módon tizenegy órától, a Székesegyházban bemutatott szentmisében kiemelték az erdélyi Mária Rádió szatmárnémeti stúdiója nyitásának eseményét. A bevonulást követően a főpásztor elmondta, a Mária Rádió nagy szolgálatot tesz, hiszen az éter hullámain az imádságot, az evangéliumot, az istenes dolgokat közvetíti különösen azok felé, akik ágyhoz kötöttek, nem tudnak elmenni a templomokba szentmisére. „A Mária Rádió nagy család, a Jóistennek köszönjük meg létezését. És testvérek, ma, amikor a Jóisten akar megszólítani bennünket evangéliuma, igéje által, tegyük nyitottá a fülünket első sorban azzal, hogy akarjuk Isten szavát befogadni. De a lelkünket is nyissuk ki, hogy Isten szava megtermékenyítsen bennünket. Minden akadályt hárítsunk el Isten szava elől.”

A szentbeszédében Schönberger Jenő püspök az evangéliumi értékek tiszteletéről beszélt, hangsúlyozva, hogy a keresztény ember úgy szereti Jézus Krisztust, hogy az ő tanítását is szereti, azt életre váltja. Jézust szeretni de a tanítását idejét múltnak gondolni, mellőzni, nem keresztényi viselkedés.

A szentmise végén Karácson Tibor, az erdélyi Mária Rádió műsorigazgatója mondott köszönetet első sorban Schönberger Jenő megyéspüspöknek azért, hogy támogatta a szatmárnémeti stúdió nyitását. A rádió, az I. C. Brătianu utca 1-es szám alatti stúdiójába már berendezkedett, a szentmise után áldotta meg termeit a püspök atya, majd az azt követő élő adásban méltatta a rádió jelenlétét a püspöki székvárosban: „Isten mindenütt jelen van, Isten mindenkihez közel van, aki közel engedi magát Istenhez és Istent magához. De a Mária Rádió nagy ajándék, behozza Isten szavát az otthonokba. Különösen azoknak fontos, akik betegek, ugyanakkor közösséget épít.”
A stúdió megtekintésére, a termek bejárására amúgy meghívták a szatmárnémeti hallgatókat, a szentmisén résztvevő híveket is, akik sorokban várakoztak, pár fős csoportokban mentek be.

Az erdélyi Mária Rádió március 30-a óta Szatmárnémetiben is hallgatható, az FM 92,3 MHz frekvencián.

Forrás: szatmariegyhazmegye.ro

MEGOSZTÁS