1Úton az édesanyákért

0
1544
1Úton az édesanyákért. (Tódor Melinda felvételei)

Az 1Úton nemzetközi zarándoknap rendezvénysorozata szombaton, augusztus 25-én zajlott. Mariazelltől Csíksomlyóig kerekedtek fel a hívek, és a hozzájuk legközelebb eső útszakaszon együtt haladtak és imádkoztak az édesanyákért. Szentegyházáról Koncsag László plébános áldásával indult el egy csoport Székelyudvarhelyre.

A zarándokcsoport legifjabb tagja két és fél, a legidősebb pedig hetvenkilenc éves volt; nemcsak szentegyházaiak imádkoztak együtt haladva, hanem velük tartott egy kaliforniai zarándok is. Kápolnásfaluban a helyi plébános, Major Sádor fogadta az úton levőket; itt a gyermekek megáldották szüleiket, a szülők pedig gyerekeiket. A szentegyházi és székelykeresztúri szakaszról érkező zarándokok Székelyudvarhelyen, az erdélyi Mária Rádió és a Szent Pio Lelkigyakorlatos Ház kápolnájában vettek részt hálaadó szentmisén, amelynek főcelebránsa Bajkó Norbert, szónoka pedig László Attila volt.

A szónok kiemelte: „Isten terve világos számunkra. Hitünk ajándék volta is – mely nem tudás, hanem elfogadás! Például kiteljesedő édesanyai hivatásban… A jövő továbbra sem más, mint családokban kibontakozó élet, szentségi házasságban élő párokkal, akármennyire is próbálják ennek az ellenkezőjét sugallni nekünk.

Édesanyai, apai hivatást vállaló, Isten munkatársi felkérését elfogadó életekkel. A jövő bennük van, ne kételkedjünk ebben! Ha gazdagnak akarjuk, Jézus megadta hozzá a receptet: nélkülem nem hozhattok gyümölcsöt. Ezért legyen élete a mi életünk, az egész emberiség életét igenlő Boldogságos Szűzanyánk óvó pártfogása bizodalmunk.”

Információ: Tódor Melinda

MEGOSZTÁS