Szent Istvánra emlékeztek az aradi minorita templomban

0
1570
A Szent István-napi ünnepi szentmisét Miklós Csaba majláthfalvi plébános

Vasárnap az arad-belvárosi templomban 18 órától ünnepi szentmisét tartottak Szent István király tiszteletére. A templomot megtöltő hívek között az első padsorban foglalt helyet Faragó Péter RMDSZ-megyei elnök, parlamenti képviselő, Bognár Levente aradi elnök, alpolgármester, Fekete Károly a művelődési szakbizottság elnöke, valamint Farkas Viktória, a szociális szakbizottság elnöke. A szentleckéből Gyurkócza Aranka börtönlelkész és Fekete Károly olvasott fel, a szentmisén koncelebrált és Király Árpád marosi főesperes, arad-ségai plébános, valamint György Zoltán nagyiratosi plébános. Közreműködött György minorita testvér.

Ünnepi szentbeszédében Miklós Csaba majláthfalvi plébános ezeréves kereszténységünk kapcsán feltette a kérdést: manapság igazából mennyire vagyunk magyarok és keresztények? Van-e manapság annyi tartás, céltudatosság és magyar becsület bennünk, mint Szent István korában? Mit felelnénk, ha Szent István számon kérné rajtunk a hagyatékát: a keresztény hitet, a magyarságtudatot és a nemzetünkhöz való hűséget? A választ mindenkinek a lelkiismeretére bízta.

A szertartás végén a lelkészek a Szent István-oltárnál imádkoztak a hívekkel együtt. A lélekemelő Szent István-napi szentmise nemzeti imánk közös megszólaltatásával zárult.

Információ és fotó: Balta János/ Nyugati Jelen

MEGOSZTÁS