Régizenekoncert volt Esztelneken

0
1944

Vasárnap, július 15-én az esztelneki ferences templomban az ünnepi szentmisét követően régizenekoncertre került sor. A helyszín immár harmadik alkalommal kapcsolódott be a Csíkszeredai Régizene Fesztiválba. Idén a spanyol „aranykor” zenéje volt a téma, de a szentmise keretében a művészek magyar régizenét is megszólaltatták. A szentmisén a kántor szerepét Jónucz Alfonz, az együttes tagja töltötte be.

A nagykárolyi Carmina Renascentia régizeneegyüttes (Keresztesi Ildikó – szoprán, hárfa, furulyák, görbekürt – művészeti vezető; Lőrincz Tünde – alt, dob; Jónucz Alfonz – tenor, furulyák, görbekürt; Lőrincz Szilveszter – basszus, furulyák, viola da gamba; Vezér János – furulyák, görbekürt) és a hozzájuk csatlakozó temesvári lantművész, Caius Hera előadásában elhangzott darabok a Cancionero de Palacio-gyűjteményből származnak.

Jó újra és újra megtapasztalni, hogy ma is vannak emberek, akik fontosnak tartják a régi művészet értékeit felszínre hozni és azt megosztani nemcsak a nagyvárosok hallgatóságával, hanem a kis falvak lakóival is.

Kakucs Béla Szilveszter OFM

MEGOSZTÁS