A megtisztulás útján haladva

Orvosi tanúságtétel volt Székelyhídon

0
1386

A római katolikus plébános meghívására június 24-én nagy sikerű előadást tartott a székelyhídi plébániatemplomban Csókay András idegsebész főorvos, világhírű agykutató. A jelenlévők egy különös tanúságtételnek lehettek tanúi, amely a hit, az igazság, Isten személyes megtapasztalásáról szólt. A meghívott vendég és felesége előadásukban beszéltek hitükről, saját istenélményeikről, tudományról, házasságról, hétköznapokról, megpróbáltatásokról.

„A gonosz lélek nagyon ravasz, mert a dolgok sokáig jól mennek Isten nélkül is, megy a szekér hit nélkül is. A házasságok sokáig jól mennek templom nélkül is. Összeházasodnak az emberek, szerelem van, gyerekek jönnek, minden szép és jó. A szívnek az Istentől kiüresedett helyére pillanat alatt beugrik egy bálvány, és gyorsan szétrombol mindent: a házasságot és magát az embert is. Aztán hűtlen lehetsz a feleségedhez, megcsalhatod a munkatársadat, barátodat. Ez akkor tud befészkelni az ember szívébe, ha onnan már kizártuk Istent, nem hagytunk neki helyet. Sajnos így jártam én is.

Nagyon szép kezdet, szép családi élet után, teljes válságba kerültem, és úgy éreztem, hogy minden tönkrement. Tönkrement a házasságom, rossz apa voltam, rossz orvos, és körülöttem minden romokban hevert. Sajnos ide sok ember eljut. Hála Istennek, az emberbe bele van ültetve a lelkiismeret, amit mondhatunk Krisztus hangjának is. Ez mindig akar szólni, figyelmeztetni, de ezt meg is kell hallani. A gödörből kifelé indulni nem olyan nehéz, hiszen rossz ott lenni. Ahhoz már kell valami kitartás, hogy hazaérjen az ember és otthon is maradjon. A megtisztulás útját végigjárva, maradjunk a megvilágosodás útján” – mondta Csókay András.

Tatai István

MEGOSZTÁS