Életforma, közösség, spiritualitás

Két hét múlva rajtol a Mária-maraton

0
1804
(Archív felvétel)

Az idén a Kultúra Pápai Tanácshoz tartozó Sport at the service of humanity elnevezésű kezdeményezéssel együttműködve rendezik meg a Mária-maraton kerékpáros zarándoklatot, amely Európa egyedülálló sportzarándok-eseménye a Mária-út Mariazell és Csíksomlyó közötti szakaszán. A rendezvény résztvevőinek és szervezőinek Gianfranco Ravasi bíboros, a Kultúra Pápai Tanácsának elnöke személyes üzenetet küldött.

A kerékpáros zarándokok naponta 90-100 kilométert megtéve, tizennégy nap alatt teljesítik az Ausztria, Magyarország és Erdély tájain át vezető különleges zarándoklatot. A csoport Kőszeget, Tatabányát, Budapestet, Mátraverebély-Szentkutat, Egert, Máriapócsot, Kolozsvárt és Nyárádszeredát érintve teker egészen Csíksomlyóig.

A zarándokok szívesen találkoznak a Mária-út mentén élőkkel, akiknek imáit is örömmel elviszik a csíksomlyói Szűzanyához. A zarándoklatot a Mária-út Facebook-oldalán követhetik nyomon az érdeklődők.

Ravasi bíboros üzenete

Örömmel értesültem a 2018 júliusában Ausztriában, Magyarországon és Romániában zajló Mária-maraton nemzetközi sportzarándoklatról, amely idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre.
A zarándoklás olyan alkalom és lehetőség, amely által mindenekelőtt önmagunkat ismerhetjük meg, de a velünk együtt zarándokoló többi embert is, miközben együtt haladunk az úton Istennel. A sportnak köszönhetően megismerhetjük határainkat, felfedezhetjük a Teremtő által adott erőnket és fejleszthetjük önmagunkat, nemcsak fizikai értelemben, hanem lelki téren is. Ferenc papa arra buzdít, hogy el kell mélyíteni a sport és az élet között fennálló szoros kapcsolatot, hogy a sport terén „az önmagunk legyőzésére tett erőfeszítés egyben arra is ösztönözzön, hogy személyként is mindig jobbak legyünk, az élet minden területén” (A világiak, a család és az élet dikasztériumának prefektusához írt
üzenet. 2018. 06. 01.).
Az idei évtől a Mària-maraton a Kultúra Pápai Tanácsához tartozó Sport at the Service of Humanity [Sport az emberiség szolgálatában] kezdeményezés együttműködő partnere lett, amelyet hat alapelv vezet: együttérzés, tisztelet, szeretet, inspiráció, egyensúly és öröm. Kívánom, hogy mind a kerékpáros, mind a futózarándoklat résztvevői találkozzanak a mindannyiunkat végtelenül szerető Istennel; a sport vigye közelebb valamennyiüket önmagukhoz és a velük úton lévő embertársaikhoz. A szervezők részére azt kívánom, hogy tapasztalják meg az evangelizáció Urunktól jövő örömét.
A Szentlélek ajándékainak bőséges kiáradásáért imádkozva, kérem Isten anyjának mennyei oltalmát számotokra, akik a Szűzanya iránti gyermeki bizalommal és tisztelettel részt vesztek e nemes kezdeményezésben.

(Közlemény)

MEGOSZTÁS