Ünnepelt a székelyudvarhely-szombatfalvi neokatekumen közösség

0
3368
Fotó: Dávid István

Tíz éve, hogy elindult a Neokatekumenális Út a szombatfalvi Szent György-plébánián. Három csoport született, amelynek tagjai közül tucatnyian május elején részt vettek Rómában, az 50 éves Te Deum-ünnepségen, amelyet Ferenc pápával, bíborosokkal, több mint 150 püspökkel, papok ezreivel ünnepelt a közösség 129 országból összegyűlt tagsága. Az ottani hálaadásból akartak az itthoniakkal is megtapasztaltatni, így ünnepre hívták az egész plébániaközösséget.

A vasárnapi hálaadó szentmisén, június 3-án, a közösséggel együtt ünnepelt Tamás József segédpüspök és Tamás Huba, a főegyházmegyei ministránslelkész, a Kis Szent Teréz-egyházközség kisegítő lelkésze.

A szentmise főcelebránsa László Attila plébános volt, aki a neokatekumen liturgia szerint vezette az Eucharisztia ünneplését.

A szentmise végén a püspök bátorítóan szólt a közösséghez: egy hegyre több úton lehet felmenni, a lényeg, hogy úton legyünk a csúcs felé, ami nekünk Istent jelenti. Van olyan helyzet, hogy valakinek élete fennmaradása érdekében vérátömlesztésre van szüksége, ma ilyen helyzetet mutat Európa – hasonlította ehhez a lelkiségek, közösségek működését, jelenlétét az Egyház megújulásában. Elkötelezett életet, fejlődést kívánva adott áldást a jövő további építésére, a társadalomban és a családokban való evangelizáló jelenlétre.

Fotó: Dávid István
Még több kép ITT.

MEGOSZTÁS