Harmadik nap a Mária Út utolsó 100 kilométerén

0
2567

Tedd meg a Mária Út utolsó 100 kilométerét gyalog! felhívásra május 13-án, Parajdról közel száz fős zarándok indult Csíksomlyóra. A zarándokút utolsó 100 kilométerén áthaladtak Atyhán, Etéden, Farkaslakán és Oroszhegyen.

A mai napon a zarándokcsoport 20 kilométert tesz meg, Zetelakáról indultak és Kápolnásfalu érintésével Szentegyházán szállnak meg. Bátor Botond pálos atya kíséri a csoportot ezen a szakaszon – tudtuk meg Molnár Sándortól, a Mária út elnökétől.

A lovas zarándokcsoport ma reggel indult és az udvarhelyszéki útvonalat követi, azaz: Parajd-Atyha-Etéd-Farkaslaka-Oroszhegy-Zetelaka-Kápolnás-Szentegyháza-Csiba-Csíksomlyó. Több mint száz lovas teszi meg lóháton a Mária út utolsó 100 kilométerét. A lovasok és a huszárok május 18-án, pénteken délután 5 órakor közösen indulnak Csibából a megyeközpont felé, várhatóan 17 óra 30 perckor érkeznek meg a csíkszeredai Szabadság térre, ahol az ünnepélyes fogadásukra várják az érdeklődőket.

„Akár a gyalogos, akár a lovas zarándokokhoz útközben bármikor lehet csatlakozni, azzal a feltétellel, hogy jelentkezzen be a szervezőknél, váltsa ki a zarándokútlevelét, amivel a végén tudja igazolni a zarándoklaton való részvételét.” – kérte Molnár Sándor, elnök. Május 17-én Szentegyházán Böjte Csaba OFM társul hozzájuk.

Fotó: Mária Út/ Facebook, Bálint Elemér Imre, Sóvidék-Hegyalja Turisztikai Egyesülete/ Facebook

Még több kép ITT.

MEGOSZTÁS