Miguel Maury Buendía bukaresti apostoli nuncius látogatása a temesvári egyházmegyében

0
2444

Roos Márton megyés püspök meghívására pünkösd ünnepére – 2018. május 18-20. között – a temesvári egyházmegyébe látogat Miguel Maury Buendía, a Szentszék romániai és moldáviai nagykövete.

A pasztorációs látogatás első napján, május 18-án, pénteken az apostoli nuncius Óbesenyőre utazik, ahol délután 6 órakor szentmisét mutat be a helyi templomban, találkozik Velciov Petru helyi plébánossal és a közösség tagjaival.

A hegyvidéki főesperesség máriaradnai zarándoklata alkalmával május 19-én, szombaton 11 órai kezdettel az apostoli nuncius Roos Márton megyés püspök, valamint több egyházmegyés lelkipásztor jelenlétében szentmisét celebrál a radnai kegytemplomban. Délután a magas rangú vendég felkeresi a Szent Gellért Caritas szervezet lippai filiáját, ezt követően pedig, délután 5 órai kezdettel májusi Mária-ájtatosságon vesz részt a vingai római katolikus templomban. A lelki programot Mirciov Sebastian vingai plébános vezeti.

Pünkösd ünnepén, május 20-án, vasárnap Miguel Maury Buendía nuncius a temesvári Szent György székesegyházban a délelőtt 10 órakor kezdődő szentmise keretében a bérmálás szentségében részesíti az arra felkészült fiatalokat. Délután az apostoli nuncius Csákra utazik, ahol felkeresi a templomot, az Emmaus idősek otthonát, és a többi szociális intézményeket találkozik Kóbor György ny. lelkipásztorral, a helyi Caritas szervezet igazgatójával, valamint Filip Gyula Dorin csáki plébánossal.

A magas rangú vendéget körútján elkíséri Roos Márton megyés püspök.

Forrás: Temesvári egyházmegye/ Facebook

MEGOSZTÁS