Rózsafüzér-társulatok kerületi találkozója Szilágysomlyón

0
1846

„Oltalmad alá futunk Istennek Szent Anyja” mottóval, 2018. május 5-én tartották meg Szilágysomlyón az esperesi kerület rózsafüzér-társulatainak találkozóját, amelyen több mint száz társulati tag vett részt.

A találkozó elején Kuglis Gábor Levente helyi plébános köszöntötte a jelenlévőket, és lelki morzsa formájában osztotta meg velük gondolatait.

Tímár Asztrik OFM rendházfőnök, kaplonyi plébános, előadást tartott. Beszédében nagyon sok lelket melengető gondolat volt, azonban történelmi szempontból is egy átfogó képet kaphattak a jelenlevők. A ferences szerzetes történelmi szempontból ismertette a Mária tiszteletet, az ókortól kezdve egész napjainkig. Külön kitért arra is, hogy Jézus anyja, Szűz Mária nagyon sok művészt inspirált, függetlenül felekezeti hovatartozásuktól. Ezek mind a mai napig fennmaradtak, az irodalmi alkotásoktól kezdve, egészen a festészeti alkotásokig. Az előadás után a résztvevők átvonultak a templomba, ahol elimádkozták a rózsafüzért. A tizedek között elmélkedéseket olvastak fel a különböző településekről érkezett társulati tagok.

A rózsafüzért szentmise követte, amelyen a homíliát Tímár Asztrik OFM mondta.

A szentmise után egy kis meglepetésben volt része a vendégeknek: Garamvölgyi Anett felkészítésével, hittanos gyermekek anyáknapi műsorral kedveskedtek. A templomi eseményt a loretói litánia elimádkozása zárta.

Mivel a lelki táplálkozás mellett a testi táplálkozás is fontos, a házigazdák meghívták a vendégeket egy szerény agapéra. Istennek legyen hála ezért a csodás napért, Szűz Mária továbbra is legyen mindenki vezércsillaga!

Józsa Nándor Lóránd

MEGOSZTÁS