Június 9-én indul a Caritas Charity Walk

0
1252

Hozd tizenkétezer lépéssel közelebb a jobb jövő esélyét a terápiás kezelésben részesülő szatmári gyermekek számára!

Új névvel, új arculattal jelentkezik idén a tizenkettedik alkalommal megszervezett Caritas Jótékonysági Maraton. A megye egyik legnagyobb karitatív rendezvényének újragondolásában izgalmas kihívást láttak és aktív szerepet vállaltak lelkes helyi gimnazisták.

A nemes cél érdekében történő gyaloglás ezúttal Szatmárnémeti területén zajlik. Június 9-én 8 órakor a székesegyház elől indulnak a résztvevők, és mintegy hat kilométer kellemes, üdítő séta után az Unirii út 49. szám alatti Varázskertbe érkeznek. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet éves jótékonysági eseménye keretében a közösség segítségét a tavaly létesített szenzoriális kert terápiás eszközökkel való felszereléséhez kéri. A jótékonysági maraton jótékonysági sétává (Charity Walk) történt átalakítása kapcsán a szervezők bíznak abban, hogy még több kisgyermekes család és idős számára lesz vonzó a részvétel.

A rendezvény fő támogatója idén is az Autonet Kft., amely az előző évekhez hasonlóan a részvétel arányában biztosít támogatást, ezért is fontos, hogy minél többen jöjjenek el. A művészeti iskola diákjainak jóvoltából varázslatos hangulat fogadja majd az érkezőket. Limonádé, fagyi, pogácsa, fánk és az elmaradhatatlan zsíros kenyér teszik majd teljessé a pikniket. A résztvevők betekinthetnek a Caritas Szent József Rehabilitációs Központjának munkájába, valamint az intézménybe járó gyermekek mindennapjaiba. Alkalmuk lesz megtapasztalni, átélni, milyen a világ egy atipikusan fejlődő gyermek szemével nézve. Sokak számára olyan nap lehet ez, amelytől kezdve a világ nagyobb, szebb és boldogabb lesz.

Sétálj velünk június 9-én! Adjuk meg együtt a terápiás kezelésben részesülő gyermekek számára a jobb jövő reményét, egy méltó élet esélyét!

Palincas Erika