Bartókos vendégeink voltak!

0
2127

A temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum négy diákja, az iskola Z generációs kreatív médiaműhelyének résztvevői kísérőtanárukkal, Balla Lóránttal ellátogattak szerkesztőségünkbe, hogy a lapkészítés mikéntjével ismerkedjenek.

Ismerkedés. Mire jó a „beszélgető”? S valóban a konyhában születnek-e a legjobb ötletek?

Ma, április 27-én rövid ismerkedés, teázás és a hellyel való barátkozás után a diákoknak Bodó Márta beszélt a „szöveg útjáról”, vagyis arról, hogy egy bekért vagy kérés nélkül kapott anyagot hányan és hogyan is olvasnak el, miképpen alakul ki a szöveg, amelyet az olvasó kézhez kap.

A diákok kis ízelítőt kaphattak abból is, hogyan zajlik egy szöveg elhelyezése, betördelése, ugyanis éppen a Keresztény Szó utolsó simításai zajlottak ittjártukkor.

Szabó Anikó és Bodó Márta a Keresztény Szó utolsó simításait végezték.

Ezen alkalommal nemcsak a szövegekkel való munkáról, a szerkesztő és a felelős szerkesztő feladatairól, határozottságáról hallhattak, hanem arról is, milyen is egy szerkesztőség szervezeti felépítése.

Pár szó esett egy másik havilap koncepciójáról, illetve arról, a papír minősége milyen eltéréseket okozhat.

Az előrehozott lapzárta miatt azt is láthatták, ahogy a kollégák a friss, még nyomdaillatú Vasárnapot csomagolják. Útjukat folytatva, az „előkészítés” helyéről az „életre kelés” helyére, vagyis egy nyomdába látogattak el.

Galéria