Szeretne statiszta lenni egy Márton Áron-filmben?

0
8336
Márton Áron bérmál (archív felvétel)

Április utolsó szombatján, 28-án filmjeleneteket forgatnak Kolozsváron, a Szent Mihály-templomban Márton Áron püspökké szenteléséről, illetve egy általa végzett papszentelésről. E két jelenethez keresnek statisztákat! Alábbiakban a szervezők felhívását változatlanul adjuk közzé.

Kedves Statiszták!

Istennek legyen hála, nemsokára sor kerül arra, hogy ünneplő szívvel szereplőként belehelyezkedhessünk Márton Áron püspökké szentelésének légkörébe. A Márton Áron püspök életéről tervezett film Szent Mihály-templomhoz kötődő jeleneteinek felvételére 2018. április 28-án, szombaton kerül sor.

Két jelenetet szeretnénk felvenni:

1. Márton Áron püspökké szentelése – 1939 (tél)

2. Márton Áron papokat szentel – 1944 (tavasz)

következő öltözékben kell megjelenni:

Az első jelenetben korhű, ünneplő, polgári, téli öltözék szükséges. Második jelenetben a téli kabátokat leteszik, és tavaszias öltözékben maradnak. (A korhű öltözéket és frizurát, lásd a fotógalériában.) Arra kérjük, próbálják idős ismerőseiktől beszerezni a ruházatot.

A megfelelő ruházat felülvizsgálása miatt kérjük szépen, öltözzenek be a statisztálási öltözékbe, rendezzéel frizurájukat, majd készíttessenek egy egész alakos fotót. Ezt küldjék el a kagdi82@yahoo.com címre. A kép elnevezéseként tüntessék fel saját nevüket és a települést, ahonnan jönnek.

2018. április 28-án, szombaton reggel 7 óráig kell megérkezni a kolozsvári Szent Mihály-templomhoz. Mindenkinél legyen élelem és víz.

Az előkészület idején, kérjük figyelmesen elolvasni a statisztáknak szóló szabályzatot/tudnivalókat! (IDE kattintva olvasható.)

Csatoltunk egy szabályzatot, illetve egy nyilatkozatot (IDE kattintva elérhető) a statisztáknak. Ezt el kell olvasni, a nyilatkozatot ki kell tölteni és a fent említett e-mail címre a személyi igazolvány másolatával együtt el kell küldeni.

Közlemény – Mustármag közösség