Szilágysomlyói ifjak nyíregyházi töltekezése

0
1278

A Rákóczi Szövetség támogatásával, a Csillogó Mosoly Egyesület és a szilágysomlyói római katolikus plébánia együttműködése által, 2018. április 5-én harmincöt, zömében bérmálkozásra készülő fiatal vett részt egy lelkileg és szellemileg gazdagító kiránduláson, Nyíregyházán.

A látogatás első célpontja az állatkert volt, amely nagy területen fekszik, és sok érdekes látványt nyújtott a résztvevőknek. A második úti cél, Kaszásné Tóth Judit meghívásának köszönhetően a Szent Imre Gimnázium volt, ahol finom ebéddel várták az utazókat. Kása Hajnalka tanár vezetésével a fiatalok meglátogatták a tanintézetet.

Sokan csodálkoztak, hogy itt óvoda, kollégium, általános iskola és gimnázium is működik egy helyen, hiszen eddig ilyen intézménnyel még nem találkoztak. A kirándulócsoport több tagja cserkészkedik, nekik külön kellemes meglepetést jelentett, hogy az iskolán belül létezik cserkészotthon, ahol megfelelő körülmények között lehet a foglalkozásokat megtartani.

Az iskola látogatását a közelben levő józsavárosi görögkatolikus templom felkeresése követte. Szaplonczay Mihálynak köszönhetően több fontos információt tudhattak meg a fiatalok a templomról és a helyi közösség életéről. Görögkatolikus liturgikus szöveggel énekelve imádkozott a zarándokcsoport, majd a lelki feltöltődés után Kása Hajnalka vezetésével megtekintették a belváros nevezetes épületeit. Esti órákban a Jósa András Múzeumban megnézték a Seuso-kincset.

Józsa Nándor Lóránd/Hírek.Várad.org

MEGOSZTÁS