Egyházmegyeközi pasztorális találkozó zajlott

0
1326

Nagyváradon tárgyaltak a gyulafehérvári főegyházmegye, a temesvári, szatmári egyházmegyék, és a házigazda, nagyváradi egyházmegye családpasztorációval foglalkozó munkatársai 2018. március 21–22. között. A Posticumban zajló találkozó második napján Böcskei László megyés püspök is részt vett, aki nagyon fontosnak tartja a családokkal való foglalkozást, lelkipásztori tevékenységet.

A találkozót minden év márciusában szervezik meg, mindig más-más egyházmegye területén, továbbképzés céljával, illetve azért, hogy a munkatársak megosszák egymással az egy év tapasztalatait, illetve együttműködési lehetőségeket ismerjenek fel és dolgozzanak ki.

Szerdán Tóth Attila Levente, tasnádszántói plébános tartott előadást az apakép és az istenkép viszonyáról, Pécsi Rita és Kentenich Joseph írásai alapján. Az előadó kihangsúlyozta, hogy a gyermek-családapa viszony mennyire befolyásolja és meghatározza a gyermek istenképét.

A találkozó második részében az egyházmegyék képviselői beszámoltak éves tevékenységükről, megosztották meglátásaikat, ötleteket cseréltek, bátorították egymást.

A találkozó a Nagyváradi várban, Szent László egykori sírhelyénél tett látogatással és a szent király közbenjárását kérő imával zárult.

A következő ilyen jellegű munkatalálkozóra egy év múlva, a gyulafehérvári főegyházmegye munkatársainak szervezésében kerül sor.

Kép és szöveg: Hírek.Várad.org

MEGOSZTÁS