A család összetartása

Szent József-búcsú Sepsiszentgyörgyön

0
1629
(Fotó: Kátai Edit/Háromszék)
A csíkszentimrei születésű Holló László professzor, a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karának előadótanára, dékánhelyettes segített felkészülni a sepsiszentgyörgyieknek a Szent József-búcsúra, amelyet hétfő este tartottak a belvárosi plébániatemplomban. Előtte háromnapos lelkigyakorlaton a hit különböző vetületeiről beszélt, a nagyböjti időszakra való jó és eredményes felkészülést saját életéből vett példákon keresztül is magyarázta.
Holló László hangsúlyozta, a világ egyik legnagyobb gondja, hogy széthullanak a családok. Szent József élete nemes példázata annak, hogyan kell összetartani a családot. Ő Istenre bízta életét és családját. Mi, a mában élő emberek is gyakran találkozunk megoldhatatlannak tűnő esetekkel. Az a legjobb megoldás, ha a legnagyobb intéző, Isten elé visszük életünk gondjait, kérjük az ő segítségét, és úgy próbálunk döntést hozni, gyógyírt kérni életünk eseményeihez. Hosszú távon az a jó döntés, amely az örök üdvösségünket szolgálja.
Szabó Lajos kanonok-plébános köszönetet mondott a szép ünnepségért Istennek és mindazoknak, akik hozzájárultak, hogy szebb, felemelőbb legyen a rendezvény: köztük a Laudate kórusnak, Simon Balázs kántornak, a kerület főesperesének, Hajdú Jánosnak és a paptestvéreknek, a főcelebránsnak; ugyanakkor köszöntötte a Sándorokat, Józsefeket és Benedekeket.
Mindazok, akik részt vetek a búcsú előkészületeiben vagy akár csak az ünnepi szentmisén, szép, felemelő és hitet erősítő lelkiekben gazdagodtak.
Józsa Zsuzsanna/Háromszék