Szemrevételezték a szatmári OKIT helyszíneit

0
1507

Szatmárnémetibe érkeztek március 5-én Románia római és görögkatolikus egyházmegyéinek ifjúsági lelkészei és referensei, hogy válaszoljanak a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia ifjúságpasztorációért felelős tanácsa meghívására és részt vegyenek a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye által előkészített találkozón.

A háromnapos tanácskozás során előbb szó esett a Rómában sorra kerülő őszi püspöki szinódusról, amelynek témája a fiatalok, a hit és hivatástisztázás kérdése lesz, illetve a 2019 januárjában Panamában sorra kerülő ifjúsági világtalálkozóról, a beszélgetések nagy részét azonban a július 25–29-között Szatmárnémetiben megrendezendő OKIT-ra való felkészülés tette ki.

Így megvizsgálták és véglegesítették a programot, tisztázták, mi mindent szükséges helyi szinten, vagyis még otthon előkészíteniük a referenseknek, illetve végiglátogatták az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozó helyszíneit. A referensek elégedettek voltak a szervezés jelenlegi állapotával és több alkalommal közösen imádkoztak a találkozó sikeréért, Isten kegyelméért. A keddi, Schönberger Jenő püspök által bemutatott, és a szerdai, Felix Roca, a püspökkari konferencia által megbízott ifjúságpasztorációs referens által celebrált szentmiséket is a fiatalokért mutatták be, akik részt vesznek majd a találkozón.

Kép és szöveg: Józsa János

MEGOSZTÁS