Tud-Ász gyerekek Etéden

0
1384

Ifjú Tud-Ászok mérettettek meg 2018. február 9-én Etéden. Kilenc település kilenc csapata, közel százötven gyerek küzdött a vándorkupa megszerzéséért. A történet kora reggel kezdődött, a lelkes diákok 10 órakor az etédi Jósika Miklós Általános Iskola épületében gyülekeztek. Reggeli után a kilenc különböző színű csoport kiválasztott egy-egy osztálytermet, ahol a versenyek elkezdődhettek. A tanulékony Tud-Ászok Ozsdoláról, Szenterzsébetről, Etédről, Siménfalváról, Nagygalambfalváról, Zetelakáról, Székelyudvarhelyről, Felsősófalváról és Korondról érkeztek. Összesen 146 gyermek sereglett össze, kiket 18 felnőtt és 8 önkéntes kísért és felügyelt.

A csapatoknak tíz versenyszámban kellett megmérettetniük ügyességüket és tudásukat. Szakképzett bírák és önkéntesek felügyelték a próbálkozásaikat. A játékok fél 11-kor kezdődtek és egy órakor végződtek. A gyerekek mosolygósan, jó hangulatban vonultak osztályról osztályra. Minden csapat menetrend alapján közlekedhetett. Amikor elfáradtak, a pihenősarokba nézhettek meg egy magyar népmesét. A közös ebéd után tánc következett, néhány csapat bemutatta tánctudását, ezzel is motiválva a többieket.

A záróünnepség az eredményhirdetésről és a díjak átadásáról szólt. A csapatok kíváncsian várták, milyen eredményt értek el. Mindegyik csapat jó eredményt ért el, és átvehette a jól megérdemelt jutalomcsomagját. Ezek az ajándékok oklevélből, társasjátékból, csokiból, almából és sok-sok dicséretből álltak. Az első három díjazott csapat minden egyes tagja érmet nyer, az első helyezettek pedig haza vihették a vetélkedő vándorkupáját.

A történet végén minden csapatról csoportkép készült, majd mindenki kezébe kapta csomagját, majd élményekkel és új ismeretekkel megrakott batyujával elindult a kis- és nagy buszok felé, amelyek a csendes havazásban hazaringatták a nap bajnokait.

Kép és szöveg: Gyulafehérvári Caritas

MEGOSZTÁS