Előadást tartottak a Máltai Szeretetszolgálat javára

0
1963

Jótékonysági céllal volt látható február 6-án az Északi Színház Harag György Társulatának és román tagozatának közös miniévadja keretében a Sorin Militaru rendezte Bernarda Alba háza című előadás. A társulat a teljes bevétellel a Máltai Szeretetszolgálatot támogatja.

Képzeljünk el egy pletykaéhes Andalúz falut, ahol a tradíció erejénél csak egy dolog lehet fontosabb: hogy mit gondolnak rólunk mások… Ilyen közegben él Bernarda Alba, öt – jócskán eladósorban lévő – lányával, háborodott édesanyjával és két szolgálójával. Férje halála után Bernarda, az ősi szokásoknak megfelelően, a gyász börtönévé változtatja a családi házat. Nyolcévnyi rabságra ítélt lányai szinte csak az ablakréseken át és a szolgálók pletykáin keresztül érintkezhetnek a külvilággal, amelytől anyjuk rettegve félti őket, és amely a testi és lelki szerelem lehetőségével csábítja a nővéreket. A ház környékén ólálkodó férfiak látványa újra meg újra felébreszti bennük az elfojtott vágyakat… „Érzed ezt a csendet? Pedig minden szobában vihar dúl. Ha kitör, mindannyiunkat elsöpör…”

Az előadás szereplői: Tóth Tünde m. v., László Zita, Rappert-Vencz Stella, Bogár Barbara, Bándi Johanna, Kovács Nikolett, Keresztes Ágnes, Méhes Kati, Gál Ágnes, Moldován Blanka, Laczkó Tekla, Bodea Tibor, Poszet Nándor, Orbán Zsolt, Frumen Gergő, Varga Sándor. A produkció díszletét Fornvald Gréti tervezte, jelmezei Márton Erika m. v. munkáját dicsérik. A produkció koreográfusa András Lóránt m. v., dramaturgja Bessenyei Gedő István. Az előadás ügyelője és súgója Szabó Ritta.

Közlemény
Fotó: Czinzel László/Harag György Társulat Facebook-oldala

MEGOSZTÁS