Kisfilmpályázatot hirdet a Mária Rádió

0
966
Illusztráció (Fotó: Ign.com)

A Mária Rádió mint missziós műhely a rádiózás mellett rendezvények szervezésével és különböző pályázatok indításával is igyekszik evangelizációs küldetését teljesíteni. Kisfilmpályázatunk kifejezetten középiskolás diákoknak és egyetemi hallgatóknak szól. A pályázat fő témája az értékek megőrzése. A Mária Rádió pályázata a fiatalokhoz fordul, s arra kéri őket, mutassák be, számukra mit jelentenek az értékek. A videópályázat által egymásnak, s az elkövetkezendő generációknak tudnak szemléletformáló, útmutatónak tekinthető gondolatokat átadni.

A Mária Rádió olyan kisfilmek elkészítését várja, amelyek maximum két percben az alábbi fogalmak valamelyikét dolgozzák fel:

család, testvériség, erkölcs/becsület, igazság, béke, szeretet, erőszakmentesség, függőségektől való szabadulás

A pályamű a megadottak közül egy témát dolgozzon fel, dokumentumfilm vagy játékfilm formájában. Az alkotásokat mobiltelefonnal rögzítsék.

A pályaműveket 2018. március 31-éig tölthetik fel a www.mariaradio.hu/filmpalyazat honlapon megadott linkre.

A díjazottak nyereményei:

  • az első három helyezett kisfilmjének részleteit levetítik a közszolgálati média vallási műsoraiban
  • az első helyezett (fődíjas) nyereménye egy mobiltelefonhoz használható előlencse,
  • a nyertesek bemutatása a Mária Rádió műsoraiban és havonta megjelenő magazinjában,
  •  a nyertes videó elhelyezése a rádió honlapján.

A zsűrizés több körben zajlik. A 2018. március 31-ig beérkezett pályaművek közül a zsűri kiválasztja a legjobb harminc videót, majd ezekre a Mária Rádió Facebook-oldalán lehet szavazni 2018. április 15-től május 15-ig. Az első tíz legtöbb szavazatot kapott pályamű közül választja ki a zsűri a három legjobb alkotást, s hirdeti ki május végén.
A zsűri elnöke Dér András filmrendező.

Közlemény

MEGOSZTÁS