Magyar görögkatolikus szent liturgiát tartanak Londonban

0
1287
Archív felvétel (Fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye)

Húsvétig előreláthatóan minden hónap utolsó vasárnapján várják magyar nyelvű szent liturgiára az Angliában élő magyar ajkú híveket a londoni ukrán görögkatolikus székesegyházba. Az Angliában élő magyar görögkatolikusok mintegy két és fél hónappal ezelőtt nagy örömmel és várakozással gyűltek össze az első magyar nyelvű szent liturgiára és a három főpásztorral való találkozásra a londoni ukrán görögkatolikus templomban. Ez a közös ünneplés egyben kezdet is volt: azóta novemberben és decemberben is részt vehettek egy-egy szent liturgián Jaczkó Sándor helynök vezetésével.
A szertartások folytatódnak a következő hónapokban is. A liturgiák utáni beszélgetéseken lehetőség nyílik egymást megismerni, kérdezni, gondolatokat és tapasztalatokat megosztani. Különböző korosztályokat magában foglaló, nyitott és befogadó közösség formálódhat ezáltal, ahol a résztvevők egy közös gyökerekkel és hagyományokkal rendelkező nagy család tagjainak érezhetik magukat. A szent liturgiák húsvétig előre láthatóan minden hónap utolsó vasárnapján (január 28., február 25. és március 25.) délután 3 órától kezdődik a londoni ukrán görögkatolikus székesegyházban. A szertartásokra és az utánuk következő beszélgetésekre szeretettel várnak mindenkit.

Helyszín: Ukrainian Catholic Cathedral of the Holy Family in Exile, Duke Street – corner of Weighhouse Street, Mayfair, London

Forrás: Magyar Kurír

 

MEGOSZTÁS