2024. április 19.
Főoldal Közelről Házaspárok „adventi kalendáriuma”

Házaspárok „adventi kalendáriuma”

0
2448

A Család.ro oldalon Kertész Tibor a családokat, házaspárokat invitálja páros kalandra. A portálon naponta frissülő „adventi kalendárium” készült, amelynek célja, hogy a decemberi pörgésben vagy épp elcsendesedésben olyan biztos pont, lehetőség legyen, amely által mélyebben, bensőségesebben találkozhatnak a párok egymással. Alább olvasható a felhívás szövege:

A Krisztus melletti tanúságtétel is megszilárdult köztetek. Így semmi kegyelmet nem nélkülöztök, amíg Urunk, Jézus Krisztus megjelenését várjátok, aki mindvégig megerősít titeket, hogy feddhetetlenek legyetek Urunk, Jézus Krisztus napján. (1 Kor 1,6–8)

Advent a hála és a várakozás időszaka lehet számunkra. Tele vagyunk hálával a Jézusban kapott ajándékokért, mert nem nélkülözünk semmi kegyelmet. Gazdagok lettünk a tanításban és ismeretben, és megerősödtünk az iránta való bizalomban. Gazdagok lettünk Jézus Krisztus szeretetében, mert miénk az Atya kegyelme és békéje. Ez a gazdagság, amelyre különösen az adventi időben mindannyiunknak törekednünk kell.

Elmélkedéseteket egy-egy szentírási rész vagy idézet, illetve egy-két elgondolkodásra késztető kérdés segíti. Mielőtt belevágtok, ígérjétek meg egymásnak, hogy együtt járjátok végig ezt az utat huszonkét napon át, szentestéig! Ennek érdekében találjatok egy nyugodt órát, amelyben egyedül, csendben felelni tudtok a kérdésekre.

Ha tehetitek, írjátok le válaszaitokat egy külön erre a célra szánt füzetbe, akár szerelemes levél formájában is. Ha már mindketten befejeztétek a válaszadást, cseréljétek ki a füzeteiteket, majd csendben, figyelmesen olvassátok végig egymás válaszait, és csak ezután kezdjetek beszélgetni!

A leírtak kapcsán ne nyissatok vitákat, az a fontos, hogy egymást meghallgassátok, egymás mélységeit jobban megismerjétek. Ha reagálni szeretnétek arra, amit a társatok írt, mondjátok el, mit éreztek annak kapcsán, amit olvastatok. Amit felismertetek, megtanultatok, kezdjétek el gyakorolni a mindennapi életben, a házasságotokban!

Ajándékozzátok meg egymást ezekkel az alkalmakkal. Adventi „utazásotok” ideje alatt Isten gazdagon árasszon el kegyelmeinek ajándékaival.

(Aki szeretne az utazásba bekapcsolódni IDE kattintva teheti meg.)

MEGOSZTÁS