Árucikk vagy termést hozó föld?

Teljes Szívvel Forte – Ifjúsági zenecsoportvezető-képzés

0
1894

Egy újabb Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség által szervezett képzés vette kezdetét november 17–19. között Csíksomlyón, amely ezúttal az ifjúsági zenecsoportok vezetőit szólítja  meg.
A Teljes Szívvel Forte (TSZ-Forte) elnevezésű képzés egy négy hétvégés, öt hónapon át tartó képzéssorozat, amelynek célja, hogy a gyulafehérvári főegyházmegyében olyan zenecsoportok működjenek, amelyek minőségi zenével szolgálják Istent. Erre a képzésre harminc fiatal jelentkezett több mint tíz plébániáról.


A szervezőknek nem volt könnyű dolguk, hiszen ez egy teljesen új képzés, amelynek az alapjait le kell rakniuk. Az első hétvége fő kérdése a „Miért csinálom ezt?” volt, ahol a résztvevők megvizsgálhatták a motivációjukat és szándékaikat, amiért belevágtak ebbe a képzésbe vagy szolgálatba. A péntek délután kezdődő képzés ismerkedéssel és egy közös zenei témájú játékkal kezdődött, ahol zenével kapcsolatos tárgyakat és fogalmakat kellett bemutatni. Szombat reggel a mentorcsoportokba osztott résztvevőket kihívás elé állították: közösen kellett megoldjanak egy mentőakciót, amelynek célja az volt, hogy saját komfortzónájukból kilépve egymást közös cél felé segítsék. A nap további részében Kerekes István tréner és kiképző avatta be a résztvevőket a csoportvezetés titkaiba.

Azonos zenecsoportból érkezők stratégiákat és víziót kellett kidolgozzanak a csapatuk részére, amit majd otthon gyakorlatba is ültetnek majd. Szombat este a már Teljes Szívvel-képzéseken belül hagyományos TSZ-esten a lelkiekre figyelve, a képzettek saját magukat, talentumaikat és szolgálatukat helyezték el az Oltáriszentségben jelen lévő Jézus lábai elé.


A vasárnapi képzési tömbben a résztvevők szembesülhettek motivációjukkal: dönthettek, hogy kirakati árucikkek akarnak lenni, amelyeket csodálnak az emberek vagy termést hozó föld, ami nemcsak egyszeri és kirakatban áll, hanem terem és táplál. A fiatalok különböző tanúságtételeket hallhattak a mentoraiktól és a kiképzőktől, amelyeknek fő témája az imádságos és megbízható szolgálat volt. Az első hétvége hálaadó szentmisével zárult, amelyben Ilyés Zsolt csíkszentléleki plébános a prédikációban bátorította a fiatalokat, hogy akármennyi talentumot is kaptak, felelősségük gyarapítani ezeket.


„Sokkoló volt számomra, hogy mennyi mindent nem csináltunk jól eddig a csoportban. Hiszem, hogy ezért nem működött eddig rendesen. Köszönöm, hogy kinyitottátok a szememet!”
„Átlátható képet kaptunk, hogy mire kellene figyelni a csoporton belül.”

A szervezők hálásak mindazoknak, akik bármilyen módon, imádságaikkal vagy anyagiakkal támogatták a képzés megvalósulását, valamint a Gyermekvédelmi Központnak, hogy a tulajdonában levő Multifunkcionális Házat rendelkezésükre bocsájtotta.

A TSZ-Forte zenecsoportvezető-képzés szervezőcsapata nevében
Száva Péter

MEGOSZTÁS