Elhunyt Kádár István kolozsvár-monostori plébános

7
27616
Kádár István c. esperes Tordatúron (2015)

A kincses város Monostor lakónegyedének plébánosa 2017. október 28-án este hunyt el hirtelen Szászfenesen, közvetlenül a búcsús szentmise után.

Kádár István c. esperes 1953. július 25-én született a Maros megyei Búzásbesenyőn. Pappá 1978. június 18-án szentelték Gyulafehérváron, első szolgálati helye segédlelkészként Kézdivásárhely volt (1978–1979), ahonnan Brassóba került káplánnak (1979–1984). Ezt követően első plébánosi helye Csicsókeresztúr volt (1984–85), ahonnan püspöke Kolozsvárra, a Monostor negyedi plébániára helyezte, ahol haláláig szolgált.

Kádár István a monostori templomban (2015)

Nevéhez és személyes elköteleződéséhez, harcaihoz fűződik a kolozsmonostori apátsági templom visszaszerzése az 1990 utáni időszakban. Önként vállalta a tordatúri katolikusok lelkipásztori szolgálatát, ahol minden vasár- és ünnepnapon szentmisét celebrált. Építő ember volt, a szó közösségi értelmében is.

Temetéséről, amelyre szülőfalujában kerül sor, a későbbiekben intézkednek.

Az örök világosság fényeskedjék neki!

—————————————-

FRISSÍTÉS:

Kádár István plébánostól egyházközsége a Kolozsvár hívei október 31-én, du. 5 órai kezdettel búcsúznak a kolozsmonostori apátsági templomban. Földi maradványait másnap, november 1-jén délben indítják, rövid tordatúri megállóval a szülőfalu, Búzásbesenyő felé, ahol a templomban ravatalozzák fel. Temetési szertartása november 2-án, halottak napján de. 11 órakor kezdődik.

LETÖLTHETŐ GYÁSZJELENTŐ

 

7 HOZZÁSZÓLÁSOK

  1. Nagy koszonettel tartozom Kadar atyanak. A kommunista evek alatt ’87-ben az elso fokolarkozpont egy kis tombhazlakasban nyilt meg es a kolozsmonostori plebaniahoz tartozott. Mivel tanugyben dolgoztam elveszitettem a munkahelyemet a hitem miatt. Kadar atya felvett dolgozni a plebaniara ezekben az evekben egeszen ’90 -ig, amikor ujbol dolgozhattam a tanugyben. A plebania a szuletoben levo fokolarkozossegunk talalkozopontja lett. Ide telefonaltak azok akikkel kapcsolatban voltunk az egesz orszagbol, mivel akkoriban meg nem volt telefon a mi kis lakasunkban. Es elturte az ebedutani telefonhivasokat es sok mast is, befogadva azokat akik szemelyesen is kerestek nap mint nap. Ma mar nagy fava telyesedett ki a Fokolare Mozgalom es o azok koze tartozik, akik akkor is ha nem koteleztek el magukat „Maria Muveben” szemelyesen sokat segitett azokban az evekben josagaval es konkret segitsegevel. Nagy halaval gondolok ra. Nyugodjon bekeben.