Szatmáron is felragyog „egymillió csillag”

0
1232

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet kilencedik alkalommal szervezi meg immár hagyományosnak számító szolidaritási akcióját.

Október 20-án, pénteken 17 órától újra felragyognak a szolidaritás fényei Szatmárnémetiben, az Egymillió csillag elnevezésű nemzetközi Caritas-akció keretében. A megyeszékhelyen kilencedik alkalommal megszervezett szolidaritási akciónak ezúttal a Tűzoltótorony tere ad otthont. A jelképekben gazdag új helyszínen az akció idei üzenete is pluszhangsúlyt kap. Az esemény az egymásra való odafigyelésre, a kölcsönös segítségnyújtás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. Életünk során bármelyikünk kerülhet nehéz, akár kilátástalannak tűnő helyzetbe, amelyből kilábalni felebarátaink segítsége nélkül nem tudunk. Ezért fontos, hogy figyeljünk a körülöttünk élőkre, olvassuk ki már az első jelekből, hogy embertársunk nehézségekkel küzd és szüksége van ránk, és segítsünk is mindenkinek, akinek tudunk, lehetőségeinkhez mérten. Őrködjünk közösségünk felett, ahogyan a Tűzoltótorony őrködik a város felett – ez az Egymillió csillag üzenete a szatmáriaknak 2017-ben.
A szervezők egyedi hangulatot szeretnének teremteni a torony környékének fényárba borítása által, olyan kellemes közeget létrehozni, mely alkalmat ad egy kellemes beszélgetésre, elidőzésre.
A helyszínen rendelkezésre álló mécsesekért kapott adományokat a Caritas a szervezet által nyújtott szociális szolgáltatások finanszírozására fordítja.
Kedvezőtlen időjárás esetén a rendezvény a Dinu Lipatti Filharmónia előcsarnokában fog zajlani. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet munkaközössége arra kéri a lakosokat, vegyenek részt minél nagyobb számban az Egymillió csillag szolidaritási akción, bizonyítva ezzel, hogy egy igazi, összetartó közösség a szatmári!

Palincas Erika