Szüreti ünnepség a szatmári Reménység központban

0
1232

A közös szüretelésnek régebben igazi család- és közösség-összetartó ereje volt, éppen ezért fontos, hogy ne hagyjuk elveszni ezt a szép hagyományt. A Szatmári Egyházmegyei Caritas-szervezet szatmárnémeti Reménység Nappali Idősközpontjában immár 23. alkalommal szerveztek szüreti mulatságot. Az intézmény kiemelt hangsúlyt fektet a hagyományok ápolására, így az ősz egyik legjelesebb eseményét, a szüretet is megünnepelték tegnap délelőtt.

Az esemény kezdetén Hauler Magdolna intézményvezető köszöntötte az egybegyűlteket, a klubtagokat és vendégeket egyaránt. Ezúttal ugyanis minden klubtag magával hozhatta barátait, ismerőseit, rokonait, hogy megismerkedjenek azzal a hellyel, ahova ők olyan szívesen járnak. Mint minden alkalommal, ezúttal is ünnepi műsorral készültek a klubtagok. Őszi és szüreti témájú versek hangzottak el, valamint kedves régi dalok csendültek fel magyar és román nyelven.

Volt meglepetésjáték is. A jelenlévők megtippelhették, hány fürt szőlő van egy adott kosárban, illetve hány szem szőlő egy másikban. Aki a legjobban saccolt, ajándékul megkapta a kosarat szőlőstől, illetve szőlőszemestől. Mindkét esetben holtverseny alakult ki, de sikerült igazságosan megosztozni a finomságon.
A játék után a klubtagok virággal és apró figyelmességekkel köszöntötték az augusztusban és szeptemberben születésnapjukat ünneplő társaikat. Az ünnepség tánccal zárult.

A következő jelentős esemény a Reménység klub tagjai számára az idősek világnapja alkalmából október 12-én megszervezendő ünnepség, amelynek előkészületei már javában folynak. A Caritas által szervezett rendezvény a szatmárnémeti Rotary Club támogatásával valósul meg. Az eseményen a Reménység klub mellett több más, a Caritas égisze alatt működő idősintézmény is bemutatkozik. Hauler Magdolna egyelőre csak annyit árult el, hogy a Reménység klubot látogató idősek keringővel készülnek a jeles alkalomra.

Palincas Erika

MEGOSZTÁS