Százötven éves a köröstarjáni templom

0
2091

A százötven éves köröstarjáni plébániatemplom búcsúünnepét tartották 2017. szeptember 17-én. A szentmise főcelebránsa és szónoka Böcskei László nagyváradi megyés püspök volt, aki Bărbuţ Péter plébánossal emléktáblát leplezett le és áldott meg. A táblán azon lelkipásztorok nevei vannak, szám szerint huszonöt, akik a Szűz Mária tiszteletére felszentelt plébániatemplomban szolgáltak az elmúlt másfél száz esztendőben.

A vasárnap délben zajlott templombúcsú és évforduló alkalmából zsúfolásig megtelt a szent hajlék. Az ünnepi liturgián kívül sor került még a helybéli gyermekek színvonalas előadására is, akiket Bodnár Erzsébet tanító, egyháztanácsos készített fel. A szentmisét ünnepi körmenet követte, ezt követően Farkas Zsolt református tiszteletes is köszöntötte az egybegyűlteket.

 A templombúcsún közreműködött a Kiss Géza kántor-karnagy vezette várad-olaszi Bihari Sándor-kórus (Gounod C-dúr miséje), szólót énekelt Kiss Lívia (Schubert: Ave Maria), valamint játszott a Deé Róbert tanár által felkészített zenekar, és egy alkalomhoz illő fényképkiállítást is meg lehetett tekinteni.

Összeállításunk a Hírek.Várad.ro alapján készült.