Még lehet csatlakozni!

0
1488
(Archív felvétel)

A Caritas iskolatáska-gyűjtési akciót szervez augusztus 28. és szeptember 8. között. A szatmári egyházmegyei Caritas-szervezet Barátság Ház elnevezésű szociális központja hetven gyermekkel foglalkozik nap mint nap. A Caritas-intézmény vállalt küldetése a hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztése és felzárkóztatása, hogy megfeleljenek az iskolai elvárásoknak és képesek legyenek tartani a lépést az ismeretek elsajátításában a többi gyerekkel. A tanulásban való segítésük, az iskolában való megtartásuk által esélyt kapnak arra, hogy felnőttkorukra a szatmári közösség aktív és értékes tagjaivá válhassanak.

Jelenleg még nyári fejlesztőfoglalkozások folynak a Barátság Házban, de a gyerekek már izgatottan készülnek az iskolakezdésre. A legnagyobb gond ilyenkor az iskolatáska, hiszen minden nap viselik a diákok, és ezért fontos számukra, hogy az olyan legyen, ami tetszik is nekik, amilyet az osztálytársaik is hordanak. A szatmári Caritas munkatársai ebben kérik a segítséget: „Ha van a családodban iskolás gyermek, aki új iskolatáskával kezdi a tanévet, lecserélt, használt, de jó állapotban lévő iskolatáskáját ne dobd ki, hanem adományozd a Barátság Ház kedvezményezettjeinek. Egy mutatós iskolatáska nagymértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyerek örömmel és szívesen járjon iskolába.”

Az adományozásra szánt iskolatáskákat a Caritas szatmárnémeti, Delavrancea utca 9. szám alatti Szociális és Szakmai Integrációs Forrásközpontjában adhatják le augusztus 28. és szeptember 8. között, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között.

Forrás: Caritas-satumare.ro