Megöltek egy papot Brazíliában

Az idén a hetedik meggyilkolt pap Dél-Amerikában

0
1208
Brazília (Fotó: REUTERS/Vatikáni Rádió)

2017 eleje óta hét papot öltek meg Latin-Amerikában. Augusztus 24-én történt a legutóbbi gyilkosság. Brazíliában az 50 éves Pedro Gomes Bezerrát otthonában ölték meg, Paraíba állam Borborema településén.

A hírt megerősítette a rendőrség és a Guarabira egyházmegye. A haláleset egy betörési kísérlet alkalmával történhetett. Az egyházmegye és az egyházi hatóság nagy fájdalmának adott hangot az eset kapcsán – hangsúlyozta José Nicodemos prelátus, egyházmegyei adminisztrátor. Folytatódik a gyilkosság kivizsgálása abban a reményben, hogy mielőbb fény derül a részletekre.

Az év kezdete óta 15 lelkipásztori kisegítőt öltek meg a világon. Közülük 11 pap, 2 hitoktató, egy világi önkéntes és egy egyházi őr volt. E gyilkosságok közül négy Mexikóban, négy Bolíviában, Venezuelában, Kolumbiában és Brazíliában történt. Afrikában hat áldozat volt eddig: Nigériában, Burundiban, Dél-Szudánban és Kamerunban, ahol két papot öltek meg. Ázsiában a Fülöp-szigeteken augusztus 20-án Domingo Edo hitoktató vesztette életét erőszakos körülmények között.

Forrás: Vatikáni Rádió

MEGOSZTÁS