Kedvező fordulat

Átiratot kapott a marosvásárhelyi teológiai líceum

1
3994
(Képünk illusztráció)

A Civilek a Katolikus Iskoláért csoport Facebook-bejegyzésben az alábbi tájékoztatást adta ki:

Egy minisztériumi átirat alapján, amely a nuncius beadványára (elég későn de nem lehetetlen időben) ma délután (2017. 8. 25.) érkezett, lehetősége nyílik az iskolánknak a cikluskezdő osztályok indítására!

A feltétel: elegendő jelentkező az előkészítő (25), az 5-dik (28) és a három kilencedik osztályokba (társadalomtudományok, természettudomány és a teológiai szak, egyenként 28 fő).

Azt gondoljuk, hogy semmi sem lehetetlen, ha eléggé akarjuk!
Túl régóta küzdünk az iskolánkért és túl keményen! Ha van bármi esély, azt ki kell használnunk!

Tehát arra kérünk mindenkit, aki eleve a mi iskolánkba szerette volna hozni a gyerekét, vagy szerették volna, ha ide felvételizik, és még mindig úgy gondolják, hogy itt taníttatnák gyermekeiket, kérjük, sürgősen jelentkezzenek az iskola titkárságán vagy a Forgatagon felállított sátrunkban, esetleg a Keresztelő Szent János-plébánián, Marosvásárhely főterén.

Minden jel arra mutat, hogy bár versenyfutás az idővel, de eredményeket hoz a befektetett energia! Ne hagyjuk őket kárba veszni!
Segítsen mindenki, amivel tud, főleg a hír továbbadásával.

Tisztelettel és köszönettel a Római Katolikus Teológiai Líceum szülői közössége.

 

Nem átirat, csak ígéret

 

Az ügy kapcsán megkerestük Holló Lászlót, az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány igazgatótanácsának elnökét, aki a következő pontosítást közölte portálunkkal:

„A marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum ügyével kapcsolatban talán fontos lehet annyit pontosítani, hogy mindössze arról van szó, hogy a nunciatúra kapott a minisztériumból szóbeli ígéretet arra, hogy amennyiben sikerül a cikluskezdő osztályokba megfelelő számú jelentkezőt verbuválni, jóváhagynák az osztályok indulását.
Nyilván, mi minden lehetőséget megragadunk az iskola jövőjének biztosítására, mert mindenki számára már az eddigiekből is nyilvánvaló lehet, hogy erre az iskolára Marosvásárhelyen reális igény van. Gondoljunk csak arra, hogy már a tavasz folyamán a főtanfelügyelőségi tiltás ellenére is az előkészítő osztályba való iratkozással kapcsolatban több mint húsz szülő tett le szándéknyilatkozatot.”

Az ügy fejleményeiről ITT írtunk.