Emmauszi úton a jövő egyháza felé

XVI. Kárpát-medencei Háló-tábor, Csíksomlyó

0
2902

Őszinte, mély találkozások, előadások, kiscsoportos beszélgetések és interaktív foglalkozások, változatos és színvonalas kulturális programok, sport, kézművesség, több mint háromszáz résztvevő a felnőtt-, ifi- és tini-altáborokba szerveződve; vidámság, életszerűség, egymásra figyelés, mélység és sok-sok kreativitás – íme csupán néhány jellemzője a július 30. – augusztus 6. között Csíksomlyón zajlott XVI. Kárpát-medencei Háló-tábornak…

Táborsűrítmény

„Így kellene élni!” – mondta egy késő esti, kötetlen beszélgetésünkben a XVI. Kárpát-medencei Háló-tábor gyergyószentmiklósi vezetője, Szabó Lóránt. Hogyan? – kérdeztem. „Így, mint itt: vidám ébresztőre kelni, közös imával kezdeni a napot, együtt reggelizni, és aztán közösen dolgozni annyit, amennyi az élethez szükséges, és időt hagyni az ünneplésre is, esténként pedig leülni így, egyet beszélgetni.” Igen, Lóri számára a tábor munka, hisz mindenütt ott van, mindenre és mindenkire figyel, de mégis kerít időt az egyszerű, baráti együttlétre is, és nincs olyan téma, amire ne lenne egy (dehogy egy: több) vicce. „Számomra ez egy kis mennyország, sehol nem tapasztaltam ennyi szeretetet, mint itt” – folytatja, majd hozzáteszi: „Ilyennek kell(ene) lennie a jövő egyházának”.

A Vasárnap augusztus 13-ai lapszámában kétoldalas összeállításban olvashatnak a Háló-táborról. Az anyagban megszólalnak szervezők és résztvevők egyaránt, így olvashatják még Thúróczy György, Sebestyén Ottó, Csobot Györgydeák Szabolcs, Pázmán Enikő, Fejér Tünde és Berenka Mária, Timár Kincső Katalin, Schön Balázs Bálint, Kovács Ivett gondolatait.

Fotók: Görgicze Zoltán, Réti Róbert, Salló Gyopár

MEGOSZTÁS