Melbourne: Pell bíboros vétlennek nyilvánítja magát a kiskorúak elleni visszaélésekben

0
1166
George Pell bíboros Melbourne-ben a bíróságra menet Fotó: (REUTERS/Vatikáni Rádió)

„Pell bíboros vétlennek nyilvánítja magát minden váddal kapcsolatban és megerősíti ártatlanságát.” Így fogalmazott Robert Richter, a bíboros ügyvédje május 26-án délelőtt Melbourne-ben a bírósági eljárás első napján. Eljárás indult a vatikáni Gazdasági Titkárság prefektusa ellen, akit kiskorúak elleni szexuális visszaéléssel vádolnak. A rövid tárgyalás során, amely tíz percig tartott, nem hozták nyilvánosságra a vádak részleteit. Ezek évtizedekkel ezelőttre utalnak és több személytől származnak a ballarati, Pell bíboros szülővárosa rendőrségének nyilatkozata szerint, amely a nyomozást vezette Victoria Államban.

A következő tárgyalást október 6-ra tűzték ki

George Pell bíboros már korábban határozottan elutasított a visszaélésekre vonatkozó minden vádat, ezeket személye ellen irányuló szüntelen támadásoknak nevezve. A bíboros a rendőrség és ügyvédjei kíséretében érkezett a melbourne-i bíróságra, amelyet elleptek a fotósok és az operatőrök. Átesett a rutinellenőrzésen mielőtt belépett volna a bírósági aulába, amely megtelt újságírókkal. Az épület előtt a bíboros támogatóinak és ellenzőinek csoportjai gyülekeztek. Pell bíboros nem adott ki nyilatkozatokat. A következő tárgyalást október 6-ra tűzték ki.

Ideiglenesen leköszönt vatikáni megbízatásáról

Itt emlékeztetünk arra, hogy a George Pell bíboros elleni bírósági eljárás megindításának híre június 29-én érkezett. Ezt követően hozta meg döntését, hogy ideiglenesen leköszön vatikáni megbízatásáról, hogy hazatérjen és megvédje magát az ausztrál bíróságon megfogalmazott vádaktól. „A jogi eljárás alkalmat ad számomra, hogy tisztára mossam nevemet és visszatérjek munkámhoz Rómába” – nyilatkozta akkor Pell bíboros.

Forrás: Vatikáni Rádió

MEGOSZTÁS